Kadangi iFuon temą ištrynė žmogus su nedaug proto mes ją žadame atkurti nes oficialus šios temos rašytojas atsisakė ją atkurti.
Čia bus sudėtos žmonių rašytos nuomonės, įspūdžiai bei kitokio tipo apžvalgos apie įvairius telefonus/planšetes.
Telefoną aprašykite pagal apačioje pateiktą anketą.
Telefono modelis: Dizainas: Ekranas: Operacinė Sistema: UI: Ryšys: Baterija : Kamera: Telefono veikimas: Ką rasite vos tik gavę šį telefoną: SMS ir Numerio rinkimas: Žaidimai: Root'inimas ir kiti dalykai: Kaina:
OFF-TOPIC trinami, o jų autoriai baudžiami. Už kiekvieną apžvalgą gausit padėką.
Kiniečių kūrinys nenusileidžiantis kitų garsių kompanijų gaminiams, sakote negali būti, o aš sakau, kad ir Chujovejus moka gaminti visai neprastus telefonus. Kaip jau iš pavadinimo tikriausiai supratote, aš pristatysiu viduriniosios klases telefoną, Honor ( U8860 ) dar žinoma kaip Glory arba Amerikoje Mercury pavadinimu. Dizainas: Dizainas ganėtinai gražus, užapvalintais kampais. Mygtukai yra jutikliniai (todėl kartais sukelia nepatogumu, kai laikant rankoje užsispaudžia kuris nors , man dažniausia kliudo search mygtukas ), jie yra keturi, vardinant nuo kairės į dešinę rasite menu, home, back ir search mygtukus. Viršuje galima rasti priekinę kamerą, artumo jutiklį bei šviesos indikatoriu parodantį: * Kada gavote žinutę ar praleidote skambutį (mirksi žalia šviesa) * Kada telefonas baigia išsikrauti (15% ir mažiau) (mirksi raudona šviesa) * Kada ateina perspėjimai (ang. notification) (mirksi mėlyna spalva) * Kada įkraunate indikatoriaus spalva keičiasi nuo raudonos iki geltonos ir iki žalios pagal baterijos įkrovimo lygį. Viršuje galima rasti power mygtuką ir 3.5 jungtį, kairiajame šone sound + ir - mygtukai, o apačioje yra įkrovimo/USB jungtis bei mikrofonas. Galinėje telefono pusėje galima rasti blykstę, 8MP kamerą bei garsiakalbį. Lietuvoje yra tik visiškai baltas (Elegant White) ir visiškai juodas (Textured Black) modeliai.
[Textured Black]
[Elegant White]
Ekranas: Visaip išgirtas Gorilla Glass, na patikėkite manimi, arba aš turiu super galiu arba tas stiklas nėra jau toks nesubraižomas. Ekranas tikrai braižosi, aišku įbrėžimai yra nedideli ir negilūs. Kadangi tai yra stiklas tai jis be galo purvinasi bei nusipirštuoja, todėl nesijaudinkite dėl įbrėžimų - nupirštavimas juos paslėps :] Kadangi tai yra stiklas, tai nėra ko stebėtis, kad atspindi aplinka, ypač galima pritaikyti kaip veidrodį, jeigu veidroduko su savimi nesinešiojate ( puikiai pritaikomas fyfų ir narcizų kasdienybėje ). Ekranas tikrai ryškus, apšvietimas tikrai geras, o mygtukų apšvietimas yra priklausomas nuo jutiklių, neišsigąskit, tamsoje jie tikrai švies. Operacinė Sistema: Vos tik nusipirkę jūs tikrai rasite 2.3.6 Gb androida viduje, bet jei labai užsimanysite tai galite atnaujinti į 4.0.3 ICS , bet to tikrai nepatarčiau daryti, nors ir kaip gražiai atrodo ICS, bet ji tikrai lagina šitame meškafone, kartais išjungia tel. ir būna įvairių panašių nesąmonių, todėl daugelis grįžta prie Gb. Matyt Chujovejus taip ir nesugeba tvarkingai pritaikyti ICS šiam telefonui, bet ateitis mums parodys savo. UI (User Interface): Pirma kartą pamačius, mano akys blizgėjo iš nuostabos: Atrakinimas į keturias puses (SMS, Call log, Unlock bei Camera), na žinokit, bent šiuo dalyku Chujovėjus apnešė Samsungą, kai dėl tokio atrakinimo Samsungo vartotojai visaip per galvas verčiasi ir įsirašinėja custom ROMus, mes Chujovėjaus vartotojai viska turime originaliame ROMe. Pagrindinį ekraną galime susitvarkyti kaip tik norime, yra pilna ekrano perėjimo efektų, galima susikurti iki 5 ekranų, bet aš dažniausia apsieinu ir su 3. Galima parsisiųsti temų kiek tik širdis geidžia, skirtų aHome louncher'iui, bet mes negalime keisti meniu spalvos, kuri ir lieka visą laiką juoda. Meniu galima tiesiog paprastai palikti vien tik sudėta iš programų, arba sukurti aplankalus ir į juos sudėti iki 8 programų (o gaila, kartais norisi talpesnių katalogų). Jeigu vis dėlto pasiseks Huawei išleis ir oficialią EMUI, tai turėsime dar gražesnį UI ant mūsų Honorų ( greitu metu bus išleista tik beta versija). Daugiau informacijos apie EMUI rasite http://en.ui.vmall.com/ Ryšys: Ryšį gaudo gan gerai, panašiai kaip ir visi telefonai, tik ant 3g yra problema, kad kaista telefono apatinė dalis (po jutikliniais mygtukais), bet tai nėra problema, bent jau žiemą naršydami internete tikrai nesušalsit :] Jeigu kalbėtumėme apie radiją, tai tiesa pasakius gaudo nekaip, kai mano sesers Samsungas pagauna silpnesnę stotį, tai maniškis Chujovejus net garso neišgauna iš to pačio dažnio, o tai mane verčia į keliones su savimi dar imti ir Samsungo MP3 (jaučiuosi lyg kokia išdavikė). Baterija : Išliaupsinta baterija, tikriausiai pati geriausia šio aparato dalis, išlaikanti tikrai ilgai, man asmeniškai su interneto begaliniu naršymu, muzikos klausymusi bei žaidimų žaidimu, kitaip pasakius pilnu pajėgumu man ištempia 2 dienas ir 11 valandų, ir tai be Power Saving Mode , taip taip, tos pačios išliaupsintos Chujovejaus sistemos padedančios baterijai taip greitai neišsikrauti. Jei pradeda sistema kvailioti, o tai nutinka maždaug kas 10 įkrovimą, tai jūsų gyvenimas su šiuo aparatu tampa kančia, kadangi sistema kas pora sekundžių pradeda mėtyti lenteles, kad jūsų baterijos kiekis toks ir toks, geras- pamaniau, tai jau ne tik mano sesers Samsungas, bet ir mano Chujovejus išmoko įsikrauti iš oro... Bet tokių stebuklų šiame amžiuje įmanoma atrasti ne vieną. Baterija yra tikrai gera ir išlaiko tikrai ilgai palyginus su mano sesers vargšu Samsungu bei mano senutę Nokia 5530 (tegul ilsisi ramybėje jos pagrindinė plokštė) kuriuos tekdavo krauti kiekviena mielą diena, tiksliau ne diena, o pusdienį. Kamera: Mano manymu kitaicai kurdami šį telefoną pasinaudojo itin nuostabiomis matematinėmis žiniom ir nutarė pridėti dar 5MP , kad pirkėjui sudarytų įspūdį, kad šis meškafonas turi gera kamerą, na mano nuomone mano Nokia 5530 su 3.2 MP kamera fotografuodavo žymiai geriau nei šis batonas. Netgi mano draugės Blackberry su 5MP kamera ant automatinio rėžimo gauna ryškesnes ir labiau detalizuotas nuotraukas nei kad maniškis Honor. Kiniečiai tikrai moka daryti stebuklus, nes ta 8MP kamera tikrai nėra jau tokia įspūdinga ir man tenka visur nešiotis papildomai fotoaparatą (taip taip, žinau, ir tas Samsungas yra, dar karta jaučiuosi kaip išdavikė). Filmavimas ne ką geriau, visiškai nesigirdi garso, o vaizdas lyg su batono kepalu bandyčiau filmuoti Kempiniuko išdaigas jūroje. Likau nusivylusi galine kamera. *Pataisymas, pasirodo įjungus HDR funkciją nuotraukų kokybė pagerėja. (taigi, man šiam dalykui atrasti prireikė 4 mėnesiu :] Well, shame on me) . Na o priekinė kamera puikiai atlieka fyfoms ir narcizams veidrodžio funkciją, jeigu jiems neužtenka atvaizdo stikle, kadangi kiniečiai pamiršo į GB įdėti vaizdo skambučius. Todėl galėsite skambinti tik per Skype su vaizdu. (Vaizdo skambučiai atsiranda tik 4.0.3 versijoje, valio kiniečiams! ). Telefono veikimas: Naudodamiesi šiuo aparatu tikrai patirsite daug daug daug džiaugsmo supratę, kad tie siauraakiai nesugeba normaliai pritaikyti operacinės, sulauksite naujų išdaigų iš savo telefono kiekvieną savaitę, pradedant USB Debugging Mode sukeltu nuotraukų dingimu iš MicroSD kortelės (nuotraukos nedingsta iš telefono atminties, todėl galite šiek tiek atsipūsti jeigu jas saugosite ten)(patartina jei visgi nuotraukas saugosit MicroSD kortelėje, kartu visados turėti interneto ryšį ir kokia nors programą panašią į Dropbox), baigiant HUAWEI Launcher savanoriškais užsidarinėjimais (kaip tai išsprendžiau nepamenu, bet daugiau tokios staigmenos iš jo nesulaukiau). Kaip jau suprantate iš mano pasakojimo šis daiktas turi tiek teigiamų tiek neigiamų savybių, ir gali kilti jums klausimas, kodėl taip bandau viska parodyti iš neigiamos pusės? Aš tiesiog perspėju potencialius pirkėjus apie gresiančias nesąmones, ir jeigu jiems nekliudo ir jie žada jas išspręsti su keliais mano patarimais, tai jiems šis telefonas bus kaip tik. Pradedant nuo nuotraukų dingimo, galiu pasakyti tik tiek, kad be USB Debugging Mode neina prijungti HiSuite (taip, Chujovėjus galiausiai turi kažką panašaus į Nokia PC Suite), o HiSuite yra tikrai naudinga programa, todėl siūlau ją parsisiųsti visiems Huawei vartotojams (jos dėka galima daryti ekrano nuotraukas nerootintam telefonui). http://www.huaweidevice.com/resource/mini/201105239635/hi_suite_en/ Apie Power Saving Mode sistemos kvailiojimą galiu pasakyti tik tiek, kad pilnai iškrovus telefoną ši problema galiausiai išsisprendžia (manau padėtų ir paprasčiausias perkrovimas). O apie HUAWEI Launcher stopped working nesamonę, galiu pasakyt, kad tikriausiai ją išsprendžiau perkrovus telefoną, nes kiek pamenu telefonui tikrai nedariau factory reset. Ką rasite vos tik gavę šį telefoną: Gerai, kad kiniečiai iškart pagalvojo apie backup'ą šiam telefonui, suprasdami, kad jų pritaikytos operacinės stabilumas 50 ant 50, padarė tikrai protingą žingsnį ir įdiegė All Backup programėlę. Kodėl sakau, kad gerai pagalvojo, todėl kad mano žiniomis Samsungui panašiai programai reiktų Root'o( šiuo atveju nesu tikra, bet kai ieškojau sesers Samsungui kažko panašaus, tai nieko neradau kur nereiktu Root'o, mano žinios gali būti pasenusios) , kai šiuo atveju Chujovėjaus vartotojai turi visą tai be vargo. Taipogi čia rasite Security Guard tuo atveju jeigu turite įkyrių gerbėjų ar landžių klasiokų, kurie mėgsta paskaityti jūsų SMS'us. Taip pat čia yra DLNA, bet su visu tuo per daug vargo bandant sutvarkyti kompiuterį, kad viskas veiktų. Aišku čia kas be ko yra ir AppInstaller, kurio dėka galite sudiegti pasirinktas programas poros mygtukų paspaudimu, o kol jas telefonas sudiegs galėsite eiti išgerti kavutės Užrašams čia yra net 2 programos, Notepad ir Richpad, Notepad yra labai paprastutė užrašinė, kai tuo tarpu Richpad dėka galite ne tik naudot kaip paprastą užrašinę, bet ir daryti Paint note'us. Yra skaičiuotuvas bei Documents To Go (nepilna versija) todėl Documents To Go galima naudoti kaip dokumentų peržiūros programą, bet nieko daugiau (nebent jūs pasiruošę suploti apie 40Lt). Taipogi yra Galerija bei File Manager (bent jau nereikia ieškoti google play'uje Astro file manager'io). Bet jeigu kils noras žiūrėti šiame batone filmus, tai geriausiu atveju tai galėsite padaryti tik su papildoma programa (pati naudoju Dice Player). Muzikos grotuvas atrodo gražiai, bet patikėkit manimi, tokio garso neišgauna, nei jis nei Play Music, kuris būna kartu šiame telefone su standartiniu Chujovėjaus grotuvu. FM radijas tikrai gražiai atrodantis, bet jeigu gyvenate, kur miške ar oloje ir normalus radijas silpnai gaudo ryšį, tai Chujovejas tos stoties išvis nepagaus, geriau iškarto nusipirkit MP3 grotuvą šalia šio aparato, nes radiją jis gaudo nekaip, O jeigu jums kyla noras klausytis radijo, taip patariu naudotis internetinio radijo programa tokia kaip TuneIn Radio. Naršyklė standartinė yra tikrai niekam tikusi, taigi arba teks jums susigyventi su tuo, kad ji be galo nepatogi, arba per daug nevargę parsisiųskit Operą mini ir Dolphin Browser (tie 2 man geriausi). Taip pat rasite Kalendorių (perspėjimas androido naujokams, mėnesiai keičiami braukiant per ekraną iš apačios į viršų, o ne stengiantis pajudint kalendorių į šonus, kaip kad aš bandžiau... Bet apie tą gėdingą įvykį papasakosiu kada nors vėliau). Taip pat yra laikrodis, Orai. Čia rasite ir įvairių socialinių tinklų programas, bet kadangi jos eina į vieną Streams skirtuką, tai manau, kad patys parsisiųsite tradicines programas iš Google Play. Dar vienas geras dalykas yra Task Manager'is kuris primena Symbiane buvusį Task Managerį, todėl Symbiano vartotojai šia funkcija tikrai nenusivils.
SMS ir Numerio rinkimas: Labai patogus numerio rinkimas, dideli mygtukai, tinka ir seniems žmonėms. SMS rašymas yra labai patogus, galima rinktis iš standartinės Android klaviatūros ir Touchpal 4.6 versijos. Touchpal galima rinktis iš 3 klaviatūrų, Paprasta, 12 mygtukų ir QWERTY. GPS: Va čia tai kitas reikalas, parodo tikrai tikslią mano vietą, o ne kažkokiose pievose už Šiaulių, veikia tiksliai, bet reikia interneto ryšio. Žaidimai: Na kaipgi telefonas be žaidimų, pripažinkime, daugelis mėgstame žaisti, ir kitaip ne pagal paskirtį naudoti telefoną (kaip senoji karta sako: "Kam jums tų išmaniųjų telefonu, juk telefonas turi būti ryšio priemonė"). Bet be abejo šiais laikais norime visko viename įrenginyje, todėl Honor yra kaip tik tas aparatas gebantis paleisti beveik visus žaidimus ir leisti jais mėgautis be lago. Tai man ir patinka, kad šiame telefone veikia beveik visi žaidimai ir beveik jais visais galiu be vargo mėgautis ir kankinti baterija iki galo. Jeigu reiktų apibūdinti šį telefoną keliais žodžiais, tai galėčiau pasakyti, kad tai nešiojamas pramogų centras, kurio 4 colių ekranas padeda mėgautis visais tais žaidimais.
[Arcane Legends]
[Temple Run]
Šakninimas ir kiti dalykai: Kaip jau daugelis šiais laikais mėgsta Rootinti savo androidus, tai jus mano mielieji galiu nuvilti, su lietuviška GB versija (B873) užstrigsite jau antrajame žingsnyje, nurootint niekaip neišeis nebent atnaujinsite, bet atnaujinimas Baltijos šalims yra tik į ICS, todėl su džiaugsmu galiu pranešti, nors ir bandžiau rootint 2 būdais skirtais GB, nė vienas iš jų neveikė, todėl geriausiu atveju, jei mirtinai jums reikia rooto ( o jo dažniausia reikia ant itin gražių custom ROM'ų , o jų tikrai daug šiam aparatui yra) jums teks atnaujinti iki ICS, ir tai nesu tikra ar Baltijos šalių versija bus nurootinama, kadangi ICS ant savo meškafono dar nebandžiau, taip pat yra ir kita galimybė, siųstis kiniečiams skirtą versiją ir bandyti ją įsirašyti. Custom ROM ir įvairius tutorialus rasite šiame bloge: www.huaweihonor.blogspot.com . Taigi baigdama savo ganėtinai ilgą rašliavą galiu pasakyti tik tiek, jeigu jums netrukdo visos problemos su operacinę bei norite žiemą nesušalti - šis telefonas kaip tik jums. Jis gali tapti tikrai neblogu nešiojamu pramogų centru, jei tik mokėsite jį prižiūrėti. Mano manymu, tai yra vienas iš geriausių Huawei gaminių, neskaitant Ascend P1. Daugiau informacijos apie šį telefoną rasite http://www.gsmarena.com/huawei_u8860_honor-4197.php Kaina: 1000Lt salonuose, bet perkant internetu galima rasti ir iki 900Lt Jeigu jums iškyla kokių problemų ar itin svarbių klausimų susijusių su šiuo telefonu, nesidrovėkite ir parašykite man į PM Jeigu rasite kokių klaidų mano rašliavoje irgi praneškite į PM ir labai nepykite (su lietuvių kalba man prastai). Visi meniški marazmai bei nuotraukos yra Gabijos (illuvialpink, iPink arba dabar žinoma kaip Fiora), prašyčiau nekopijuoti, arba susisiekti su manimi prieš kopijuojant. (Rimtai aš jums sakau, nemalonu, kai tavo sunkų darbą nukopijuoja.) Ačiū už dėmesį
Maždaug tas pats, ką buvau parašęs praeitoj temoj.
Telefono modelis: Nokia 5800 Dizainas: Gana storas, bet labai patogiai guli rankoje. Nuėmus baterijos dangtelį vizualiai atrodo daug plonesnis. Šiaip gana gražus, savo laiku buvo vos ne futuristinis.. Ekranas: 360x640, 3,2 colio, 229 ppi. Labai aukšta rezoliucija kaip tam laikmečiui. Ir gana ryškus, spalvos neblogos. Tik jį labai tamsina ta juoda rezistyvinė plėvelė (reaguojanti į paspaudimus). Operacinė Sistema: Symbian 9.4. Lagas. Bet su C6 CFW veikia beveik pusėtinai, nors ir 412 MHz CPU, 128 MB RAM ir nėra grafikos spartintuvo. UI: Neblogas. Valdymas, nors ir primenantis S60 v3, visai patogus. Ir meniu efektų galima rasti. Ryšys: Kokybiškai gaudo 3,5G ryšį ir veikia gana sparčiai (kaip tam laikui) Baterija : 1320 mAh. Daug kaip tam laikmečiui. Aktyviai naudojant įjungtas laiko 1 dieną, nenaudojant - 3 savaites. Kamera: 3,2 MP su Carl Zeiss optika. Išsididinus nuotraukas kompiuteryje, jos atrodo nekaip, bet telefono ekrane jos tikrai gražios. Filmuoja 640x480 30 FPS. Telefono veikimas: Lagas. Su C6 CWF ir keletu boost'u naudojant jis taip nesijautė. Ką rasite vos tik gavę šį telefoną: Gražią dėžutę. Taip pat daug fainų paslaugų, kaip, pvz., nemokama muzika iš OVI Store tam tikram laikui. Ir šiaip, po plytos 3110c buvo kažkas tokio. SMS ir Numerio rinkimas: Pusė velnio, tik kad neišeina taip greitai rinkti kaip dabartinėse OS. I mean, ne iš karto sureaguoja į paspaudimą. Žaidimai: Gerų nerasi, kadangi nėra GPU. Root'inimas ir kiti dalykai: Galima flashinti ir laužti, kad veiktų programos be sertifikato. Visai nieko, nesunku tai padaryti (nors ir ne taip paprasta kaip Jailbreak). Kaina: Tik pasirodžiusį Lietuvoje pirkau už 1400 Lt. Dabar kainuoja tarp 100-200 Lt.
Telefono modelis: iPhone 5 Dizainas: Minimalistinis, kaip ir priklauso Apple. Įspūdingai plonas. Juodame modelyje šiek tiek pasigedau iš toli šviečiančio blizgaus Apple ženkliuko gale, čia jis padarytas juodas ir ne taip matosi tamsaus aliuminio nugarėlėje. Ekranas: 640x1136, Retina, 4 colių su 326 ppi. Labai ryškus. Sukiojant telefoną ir žiūrint į ekraną iš skirtingų pusių, jis atrodo vos ne kaip lipdukas užklijuotas - nėra ekrano ,,įspaudimo" į korpusą. Manau, tai turėtų pagerinti matomumą saulėje (vasarą pamatysim). Operacinė Sistema: iOS 6. Ypatingai patogi ir intuityvi, taip pat sparti. Nedaug personalizavimo, bet ne visiem jis reikalingas. UI: Su gražiom minimalistinėm animacijom, labai patogus ir intuityvus. Assistive Touch taip pat gelbsti. Toks jausmas, kad OS pati prisitaiko prie naudojimo stiliaus. Ryšys: Su Omnitelio 3G gaunu apie 700 kB/s (virš 4 Mb/s) telefone. Per Wi-Fi hotspot'ą kompiuteryje gaunu apie 750 kB/s (6 Mb/s). Laukiu LTE, kuris turėtų būti ypač greitas. Baterija: Laiko dieną aktyvaus naudojimo (pilnas Brightness, įjungti visi Wi-Fi, 3G ryšiai, daug minimize'intų apps'ų). Kamera: 8 MP, 1080p filmuoja. Su safyro (brangakmenio) stikliuku. Fotografuoja labai gerai (nelyginu su fotoaparatais). Prie prasto apšvietimo gal prasčiau, bet tam yra blykstė. Kasdienės, paskubomis darytos nuotraukos pavyzdys http://farm9.staticflickr.com/8496/8313978129_8229fc0b33_k.jpg Telefono veikimas: Labai spartus, turbūt sparčiausias telefonas rinkoje. Visiškai jokio lago, stabdymo, nesvarbu, kiek programų vienu metu atidaryta. Ką rasite vos tik gavę šį telefoną: Minimalistinę dėžutę. Pirmą kartą įjungus ekrano ryškumas buvo numažintas. Pasidaręs man patogų ryškumą, dar porą savaičių neatsistebėjau, kaip spalvos gali būti tokios gražios ir ryškios. SMS ir Numerio rinkimas: Man, pripratusiam prie iPhone, labai patogu. Ir geras dalykas yra Emoji palaikymas. Žaidimai: Kol nėra JB reikia pirkti, bet visi žaidimai veikia ypač sklandžiai ir šioje srityje drąsiai galiu teigti, jog iPhone žaidimų atžvilgiu pirmauja iš visų telefonų. Root'inimas ir kiti dalykai: Kol kas nėra JB, bet jau greitu metu turi atsirasti. Kaina: aukšta. Apskritai turbūt brangiausias telefonas rinkoje. Privalau pripažinti, jog tai perkainotas produktas. Bet aš asmeniškai suprantu, už ką tie pinigai.
Telefono modelis: iPhone 4S Dizainas: Labai patogiai guli rankoje, kiek sunkokas, bei labai grąžus Plėveles nėra sunku užklijuot, priekis galas iš stikliuko, kraštai iš metalo, kuris nesibraižo. Priekinis stikliukas gana tvirtas Ekranas: Tikroviškas bei labai ryškios spalvos, na nežinau, kaip kitiem, tačiau man su telefono apsauga kraunant buginasi touch'as. Šeip jei rašant sms, skambinant yra labai patogus. Operacinė Sistema: iOS - nėra populiari, kaip Android, tačiau žymiai patogesnė, sklandžiau veikianti, net ant silpnų telefonų pvz nemirtingu iPhone 3Gs UI:Na UI (Vartotojo sąsaja) yra padaryta kruopščiai, kartais net su nepastebimom smulkmenom, kurios iš tikrūjų padaro UI dar gražesnį. Ryšys: Nėra bėdų, gerai veikia net ir kai būna silpnas ryšys. [b]Baterija : Na panaršant internete, pažaidžiant, paklausant muzikos ir dar daugiau atlaiko 2 dienas. Kamera: Ideali kamera, va mano daryta nuotrauka priartinus - http://www.part.lt/img/94c56e81cf43c33261bd196575d1705c517.JPG Telefono veikimas: Veikia puikiai, be lagų ( I never seen fuc*in lag :] ). Sukurta išties šauniai, o muziką kamerą ar žaidimą galima įsijungt, net neatrakinus klavetūros. Ką rasite vos tik gavę šį telefoną: Patį iPhone, instrukciją, adatėlę Sim stalčiukui, be kurios neagalėsit sim kortelės, pakrovėją, USB ir ausines SMS ir Numerio rinkimas: Labai patogu, nėra priekaištų. Jei jum parašys sms ar skambins užtenka tiesiog perbraukt ekraną ir galit atsakyti sms ar atsiliepti Žaidimai:Veikia puikiai (Ir veiks :] ) didelis pasirinkimas :] Priekaištų nėra. Root'inimas ir kiti dalykai: Jailbreak nėra sunku padaryti
Telefono modelis: Prestigio MultiPhone 4300 Duo Dizainas: Šio Prestigio kūrinio priekis minimalistinis. Keturi jutimui jautrūs mygtukai, 4.3 colių instrižainės ekranas, garsiakalbis, priekinė kamera, bei artumo jutiklis. Gaila, jog nėra indikatoriaus. Gale rasime 5 MP kamera su blykste ir garsiakalbį. Telefono viršuje įtaisytas įjungimo mygtukas, dešinajame šone kameros, bei garso reguliavimo mygtukai. Ekranas: IPS LCD, 16 mln spalvų, 4.3 colio. Ekrano raiška - 480x800. Operacinė Sistema: Android 4.0.3 UI: Visiškai švari Ice Cream Sandwich aplinka. Darbalaukį galime susitvarkyti pagal savo poreikius, bet kaip bebūtų gaila su meniu to padaryti nepavyks, programėlės rušiuojamos abecėlės tvarka. Ryšys: Problemų neturiu, tiek miške, tiek mieste abi sim kortelės veikia be priekaištų. Baterija: Baterijos talpa - 1500 mAh. Su dviem sim kortelėm, trupučiu 3G interneto, daug sms siuntimo, viena valanda pokalbių telefonas man išlaiko maždaug 14h. Kamera: 5Mp. Bet per nustatymus galima nusistatyti 8Mp. ;D Fokusuoja neblogai, nuotraukų kokybe taip pat nesiskundžiu. Va pora pavyzdžių: http://distilleryimage11.s3.amazonaws.com/13e17a58649f11e2917a22000a9f1587_7.jpghttp://distilleryimage9.s3.amazonaws.com/c5db1126649d11e2bfbf22000a9f1935_7.jpghttp://distilleryimage2.s3.amazonaws.com/a8f2234a520211e2979222000a1f9bc6_7.jpg Telefono veikimas: Skundų neturiu, mano poreikius patenkina pilnai, na tik kartais palagina nuo daugybės gautų sms.. Ką rasite vos tik gavę šį telefoną: Rasite nieko vertas ausines, usb, pakrovėja, pati telefoną su baterija bei dėkliuką, na ir žinoma daugybę knygelių. SMS ir Numerio rinkimas:Numerio rinkimas problemų nesudaro dėl didelių skaičių, o su rašant žinutes tai galima daryt tik su pilna qwerty klaviatūra, ei ji jūsų netenkina galite atsisiųsti kitą iš Google Play. Žaidimai: Paprasti žaidimai veikia be priekaištų, galingesnių nebandžiau. Root'inimas ir kiti dalykai: Net nežinau ar egzistuoja būtent ant šio modelio. Bet ir be jo viskas veikia puikiai. Kaina: Mokėjau už naują 479 litus.
Telefono modelis: Samsung Galaxy S2 dar žinomas kaip GT-I9100
Dizainas: labai patrauklus. Pats telefonas yra labai plonas todėl maloniai guli rankoje, o dėl gruoblėto galinio dangtelio rankoje laikosi tikrai gerai, neslysta. Po ekranu yra 2 sensoriniai ir vienas spaudžiamas home mygtukas.
Ekranas: 4,3" SuperAMOLED+ ekranas. Spalvos labai gražios, ryškios, žiūrisi puikiai, gal tik prieš saulę matomumas suprastėja jei nustatytas nedidelis ryškumas.
Operacinė Sistema: telefonas sukasi Android operacinėje sistemoje. Kai telefonas tik pasirodė jis buvo su Gingerbread OS. Po to gavo update į Ice Cream Sandwich(kai pirkau pats, telefonas jau iškart buvo su ICS), na o dabar telefonas gavo atnaujinimą į naujausią Android versiją Jelly Bean, kuri kol kas prieinama dar ne visoms šalims.
UI: Su Gingerbread ir ICS versijomis telefone įdiegtas samsung touchwiz 4, o naujausioje Jelly Bean versijoje įdiegtas Nature UX touchwiz. Viską galima labai plačiai personalizuoti pagal savo poreikius(daugybė widget'ų, kuriami aplankalai, judesio nustatymai, animaciniai perėjimai, balso komandos ir t.t.)
Ryšys: ryšys ganėtinai neblogas. Jei prastesnė ryšio aplinka tai tada nukrenta keliomis padalomis. WI-FI veikia gerai(neaiškių dingimų nebūna), o siunčia pilnu greičiu kiek mano internetas leidžia. Kiek telefonas pats sugeba maximumo pasiekti nebandžiau.
Baterija: 1650mAh baterija. Kiek laiko tai priklauso nuo naudojimo. Jei beveik nieko nedarai tai gali ir iki 4-5 dienų atlaikyti. Na man asmeniškai atlaiko apie 2 dienas, bet aš ir skambinu ir sms parašau ir plius pažaidžiu HD žaidimus. Jei kam baterija nepatinka galite nusipirkti oficialų extended battery kit 2000mAh.
Kamera: 8.1 MP su autofokusu. Taip pat turi LED blykstę, pati kamera turi daug nustatymų, efektų ir kitų navarotų. Video įrašymas ant 1080p ir 30Fps. Na o priekinė kamera yra 2MP. Nuotraukos gaunamos labai gražios, video kokybė irgi labai gera.
Telefono veikimas: telefonas veikia tikrai gerai ir sklandžiai dėka gero 1.2GHz dviejų branduolių procesoriaus ir 1Gb RAM'ų. ICS versija nėra labai stabili todėl kartais galima pastebėti vietomis minimalų lag'ą, bet su Jelly Bean versija telefonas veikia tiesiog puikiai kaip bitutė.
Ką rasite vos tik gavę šį telefoną: Dėžutėje rasite patį telefoną, įkroviklį, USB laidą, kelis vartotojo gidus, ausinės, skirtingo dydžio gumytes ausinėms, bateriją ir tokį plastamsiuką į kurį įsideda micro sim ir taip pasidaro įprasta sim kortelė(manau supratot kas per daiktas ten)
SMS ir Numerio rinkimas: bent jau man rašyti sms labai patogu dėl didelio ekrano ir qwerty klaviatūros ekrane. Numerį rinkti irgi patogu, nes didelės knopkės ekrane. Taip pat galimas rinkimas balsu.
Žaidimai: veikia puikiai be problemų. Kaip pusantrų metų senumo telefonas su naujausiais žaidimais susidoroja be problemų. Vienintelis Asphalt 7 bugina ir lagina, bet čia ant daugumos telefonų taip su juo yra(dėkui Gameloft'ui). Grafikos žaidimų labai detalizuotos. Vienintelis minusas, kad telefonas greit įšyla žaidžiant(na bet jie visi įšyla, o kadangi S2 plonas tai greit pasijaučia).
Root'inimas ir kiti dalykai: asmeniškai aš nerootinu, nes nematau tam tikslo, todėl apie tai nelabai ką galiu pasakyti.
Kaina: kai tik šis telefonas pasirodė tai berods kainavo 2300Lt(kažkur tai maždaug tiek jei pamenu). Dabar jis taip pat nėra pigus - 1290 Lt(mobili linija tokia kaina). Na bet kadangi telefonas geras tai kaina tikrai normali. Tai va tokia mano apžvalga
Telefono modelis: iPod touch 4G 8Gb Dizainas: Multimedijos grotuvas puikiai guli rankoje, yra plonas, bet metalinis galas braižosi kaip nežinau kas... Ekranas: 960x540p Retina ekranas, sugeba atkurt ryškias spalvas. Dydis yra pakankamas, bet ekrano stikliukas lengvai skyla. Operacinė Sistema: iPod veikia ant iOS, kuri puikiai tinka žaidimas, nelagina ir veikia puikiai. UI: Na launcherių ar pan. kaip android telefonuose nerasit, bet užtenka pakeist paveiksliuką ir jum tarsi naujas iPod. Ryšys: Su ryšiu problemų nėra, viskas veikia puikiai, tik negalima skambint. Tai tas pats, kas iPhone 4, tik negalima skambint. Baterija : Na baterija laiko tikrai gerai, priekaištų nėra, tik ilgai kraunas. Kamera: Silpniausia iPod vieta - Kamera. Tik kelių MP, bet kokybė gana gera. Telefono veikimas: Nėra priekaištų, viskas puiku. Ką rasite vos tik gavę šį telefoną: iPod, lengvai plyštantį USB, bei sieninį adapterį su ausinėm, begales knygučiu. SMS ir Numerio rinkimas: Nėra šitų funkcijų. SMS, tik tarp apple įrenginių. Klavetūra magiška, labai patogi. Žaidimai: Veikia visi žaidimai, net Naujasis "Modern Combat 4" veikia be priekaištų. Root'inimas ir kiti dalykai: Jailbreak pasidaryt paprasta, pilna tutorialų, na o kas tai yra žinot dauguma. Kaina: Kaip tokiam daiktui tikrai neturi būt gaila tų 500Lt, nes tai tas pats, kad iPhone 4, tik be skambinimo funkcijos. iPhone 4 kaina 1300Lt.
Telefono modelis: LG Optimus 2x (P990) Dizainas: 9/10. Telefonas nėra labai baisus, gan plonas, bet sveria daug dėl galinio dangtelio ant kuriuo yra metalinė juostą su Google užrašu. Ekranas: 4", man asmeniškai pilnai užtenka. Spalvos gražios, gan patvarus ekranas, nešioju be plėvelių ir pnš, bet įbrėžimų neatsirado. Operacinė Sistema: nusipirkus Android 2.3.6, bet pas manęs custom rom (4.1.2) UI: Daug launcherių, stock'inis android launcheris kiek atsibodęs tai naudoju smart launcher arba apex ir pasikeitęs icon'as. Ryšys: Puikiai traukia visur, iš oro nedinginėja. Baterija : Sunkiai naudojant atlaiko 1 dieną, o jei tik rašant sms, skambinant, wifi ~ 4 dienas. Kamera: Kamera didžiausias + šito telefono. 8Mpx, FullHD filmavimas (1080p), viskas labai geros kokybės, tiek filmavimas, tiek foto. Tik priekinė 1,3mpx nepagirtina ir ne dėlto, kad mažai mpx, bet šiaip labai prasta, kvadračiukais viskas. Telefono veikimas: Telefonas veikia gerai, labiau darbą gadina androidas. Ką rasite vos tik gavę šį telefoną: Micro USB, micro HDMI, pakrovėjas, usb, manual'ai. SMS ir Numerio rinkimas: Patogus, kai didelis ekranas labai aptogu sms rašyti, niekada nepaspaudžiu ne tą knopkę Žaidimai: Telefonas 2010 metų, bet gta vc, gta 3, velka visus uo a iki z žaidimus be lagų. Vis dėlto tegra ir dual core. Root'inimas ir kiti dalykai: Nurootinti dar ir dabar nemoku, ant LG kažkaip labai sunkiai rootinasi. Padėji man kažkoks teroristas (irakietis) nurootint Kaina: kažkada kainavo 1800LT, dabar parduodu už 400LT. Jei kas susidomėjot rašykit, kainą dar paderinsim.
Telefono dizainas paprastas ir gražus, metaliukai iš šonų ir klasikinis "HOME" mygtukas viduryje su dviems šoniniais sensoriniais mygtukais.
Ekranas:
4.7 colių IPS LDC (qHD 540 x 960 / 234PPI), dėja neapsaugotas nuo saulės, bet labai ryškus ir vaizdas matomas iš visų pusių. Neesu tikras dėl apsaugoto stiklo, bet įbrėžimų kaip ir nėra.
Operacinė Sistema:
Kai nusiperki telefonas sukasi su Android 4.0.4 operacine sistema, bet ją lengvai galima atnaujinti į 4.1.2. Abi Android sistemos versijos sukasi puikiai ir be jokių strigimų. Aišku 4.1.2 turi daugiau funkcijų ir kitų patobulinimų.
UI:
LG suskurta UI atrodo labai gražiai, veikia greitai, patogi. Tiesa sakant nėra prie ko prikibti, šios UI man neatstojo joks "louncheris".
Ryšys:
Šiame telefone yra 2G/3G/4G*/Wi-Fi/Bluetooth/NFC/GPS ryšiai. Tik dėl 4G abejoju nes, ne-esu dar jo bandęs, gyvenu tik 3G zonoje, bet internetas nėra lėtas. Wi-Fi gaudo puikiai + yra Direct su kuriuo gali pats skleisti Wi-Fi tinklą ir tarnauti kaip puikus modemas. NFC tai pat neesu bandęs, o Bluetooth\GPS veikia irgi gerai. Šioje srityje nusiskundimų kaip ir nėra.
Baterija :
Telefone yra 2150mAh baterija, ji laiko apie kelias dieną jei nedaug žaidi, rašai SMS, biškį paskambini, bet jei pradedi rimčiau užsiimti žaidimais, filmavimu ir pan. laikas sutrumpėja iki ~4 valandų. Mano manymu baterija laiko visai normaliai.
Kamera:
Čia kaip ir viskas normaliai, nėra kamera labai puiki, bet nėra ir labai bloga. Turi nemažai funkcijų, filmuoja 1080p, 5MP kamera, LED blykstė, galimybė naudoti apšvietimą filmuojant.
Telefono veikimas:
Telefonas veikia tikrai labai sparčiai dėka savo dviejų branduolių 1Ghz procesoriaus, 1GB RAM, PowerVR SGX540 vaizdo sistemos, dėl kurios žaidimai ir sukasi taip puikiai. Kol kas telefono striginėjimu nepastebėjau.
Ką rasite vos tik gavę šį telefoną:
Ausines, USB kabelį, instrukcija, pakrovėjo antgalį, aišku ir patį telefona su baterija.
SMS ir Numerio rinkimas:
Kadangi ekranas didelis, tai ir rašyti yra vienas malonumas. Paspaudimai visada būna tikslūs, nors atrodo nepataikai.
Žaidimai:
Šiame telefone žaidimai "sukasi" puikiai. Real racing 3 (Medium kokybe) ir Dead Trigger (High kokybe) traiško kaip riešutus + dėka didelio ekrano su nebloga rezoliucija žaisti yra dar maloniau. Šis telefonas tinka karts nuo karto pažaisti.
Root'inimas ir kiti dalykai:
Su rootinimu nėra labai sunku, jei žinai kaip visa tai atlikti, tokiam telefonui rootinimas manau yra svarbu, nes be jo negalėsi persikelti žaidimų į MicroSD ir t.t.
Kaina:
Ji nėra labai didelė tik ~850Lt. Už tokia suma gausite puikų įrenginį.
Tiek apie šį puikų telefoniuką. Jis yra labai puikus žiema, nes kaisdamas procesorius šildo rankas žaidžiant. :]