Sveiki, Paskutiniame savo vaizdo įraše, kuriame apžvelgiau programėlę, vertindamas aplikaciją, parašiau, kad tai yra labai svarbu. Sulaukiau klausimų "O kodėl tai svarbu?", todėl dabar apie tai trumpai ir parašysiu. Kadangi turiu ir iPhone 5s, ir LG G2, tai gidas bus tiek iOS, tiek Android sistemai.
Žodžiu, situacija pakankamai graudi. Štai ką matome TOP skiltyje, nemokamuose :
Čia ne palyginimas, todėl nesakysiu, kad vienoje ar kitoje programėlių parduotuvėje geriau ar blogiau. Abi jos graudžios, bent jau mano atžvilgiu.
Būkitme objektyvūs, ir parsisiųskime trečioje vietoje AppStore esantį 100 Balls, ir trečioje vietoje Play Store esantį Swap the Box.
Pradėkim nuo iPhone. Pagal AppStore reitingus, šio žaidimo esmė yra... Mėtyti kamuoliukus į puodukus, kurie sukasi ratu ir "užvaryti" kuo daugiau taškų.
Raudonai pažymėjau reklamą, kuri naglai lenda į akis. Pliusas bent tas, kad ją už dolerį galima išjungti. Dabar pagalvokime logiškai. Žaidimas, gal ir neblogas. Paprastas, ir žudantis laiką, bet aš iš dviejų šimtų TOP'e esančių programėlių, šita verta būti pirmame trejetuke? Aš manau, ne. Aišku, žaidimo kūrėjas yra lietuvis ir aš vien už tai programai užmečiau 5 star įvertinimą, tačiau, mano nuomone, pirmose vietose turi būti populiariausios ir labiausiai pamėgtos aplikacijos, kurios AppStore prasideda tik nuo maždaug 10 vietos :
Gerai, gana su iOS, lekiam prie Android.
Pirmiausia, mūsų norimas Swap the Box net nepradėjus pirmo lygio išmeta reklamą. Jeigu ne šita apžvalga, aš jau būčiau šią programėlę ištrynęs, :
Gerai, trumpai apie šį žaidimą. Meniu neturi animacijų, interfeisas pieštas mažos rezoliucijos ekranui, kadangi Full HD ekranas rodo tragišką vaizdą, ir, dėmesio, žaidimo paskirtis - keisti dėžes taip, kad jos... Sutaptų! Ir reikia išnaudoti kuo mažiau ėjimų. Animacijos taip pat skurdžios, ir vėl gi, reklama pagrindiniame ekrane :
Šitai aplikacijai, jeigu ją taip galima pavadinti, užmečiau riebų vienetą.
Kodėl man šios aplikacijos yra šlamštas?
Na, leiskit pateikt metaforą. Įsivaizduokite kokį nors prabangų Mercedes-Benz džipo klasės automobilį, su pigiais Volkswagen Golf 3 ratais? Atrodo nekaip, ar ne? O dar įsivaizduokit, jei jūs ateinate į Mercedes-Benz firminį saloną, ir ten parašyta "Štai, TOP perkamiausi ratai jūsų automobiliui - *ir parodyti to golf'o ratai*".
Mano mintis - jeigu jūs turite išmanųjį telefoną, tai jame programėlės turi būti to telefono lygmens, nes man šie apps'ai yra Nokia 5230 lygio.
Draugai! Jeigu jums patiko tikrai kokybiška programėlė, nueikite ir duokite jei gerą įvertinimą, ir jei priešingai - neleiskite jai toliau kilti. "Rūšiuokime" savo apps'us ir turėsim daug didesnę kokybę, tiek Android'e, tiek iOS'e.
"bet aš iš dviejų šimtų TOP'e esančių programėlių, šita verta būti pirmame trejetuke? Aš manau, ne. Aišku, žaidimo kūrėjas yra lietuvis ir aš vien už tai programai užmečiau 5 star įvertinimą,"
Na taip, pats sau prieštarauji. Jeigu jau šita neverta būt TOP'e, tai kokio velnio dėt 5 žvaigždutes? Pats sakai, kad vertint geras, bet šitą įvertindamas gerai leidi jai ir toliau kilt.. įdomus mąstymas. Bet dėl pačio vertinimo tai sutinku, reikia jas vertint.
Aš paaiškinau, kodėl užmečiau 5*. Dėl to, kad ją sukūrė lietuvis, ir aš norėčiau, kad šis developer'is toliau kurtų dar geresnes aplikacijas, taip sakant, motyvuoju. O tas faktas, kad aš vienai aplikacijai leidau pakilti, nepakeičia fakto, kad TOP'uose vis dar pilna šlamšto.
Bet pats sakai, kad ta programa neverta ten būt. Tai jeigu visi taip galvotume, pvz koks kinietis sukurtų prastą programą, bet bent 500 mln. kinietukų jai dėtų 5* vien dėl to, kad jis iš Kinijos. Tai what? taip ir kyla prastos programos, ir pats prie to prisidedi.
Na, pakankamai netaktiška lyginti Kiniją, jos programinį sugebėjimą ir įtaką internetui, o taip pat ir programėlėm, su Lietuva ir jos visai nesenu debiutu programėlių kūrime. Programėlė neverta ten būt vien dėl to, kad yra geresnių alternatyvų, bet aš jau trečią kartą kartoju, kad mes, Lietuvos piliečiai, nesame dar palikę antspaudą pasauliniu mąstu programėlių kūrime, o to mums reikia, todėl aš ir prisidėjau prie motyvacijos tą daryti.
"Mano mintis - jeigu jūs turite išmanųjį telefoną, tai jame programėlės turi būti to telefono lygmens, nes man šie apps'ai yra Nokia 5230 lygio. "
Manau kiekvienas turi savo nuomonę, jeigu mano telefonas gali išvežti gta sa, tai nereiškia, kad aš jį turiu žaisti, išnaudojant visas telefono galimmybes, man to tikrai nereikia, man užtenka tų žaidimų ir ant kompiuterio. Svarbiausia ne grafika, o gameplay, tą įsitikinau jau senai, kaip matau, o šis lietuvio žaidimas tikrai neblogas, bei tas su dėžėmis, man jis labai patiko. Be to, kaip jau pastebėjote, kas mėnesį, net dažniau keičiasi topų sąrašai google play parduotuvėje, kadangi kasdien yra prikuriama šimtai programėlių ir atsiranda vis įdomesnių, taip, kad tavo nuomone laikyti topuose pastoviai visiem gerai žinomas programėles, kaip skype, facebook, nėra verta, nes be jų mes naudojam ir daugybę kitų... beto būtų neįdomu topuose visada matyti tas pačias... Išvada: kiek žmonių, tiek ir nuomonių, visi vertins kas jiems patinka, o sėkmingiausios programėlės (kaip flappy bird) susilauks daugiausiai dėmesio, kuris vėliau nublės, nes čia siaučia bandos jausmas, kaip ir drabužių, telefonų, muzikos madose.
P.s dauguma žmonių, kaip ir tu, Autoriau, deda gerą įvertinimą, norėdami paskatinti kūrėjus kurti toliau, taip, kad manau iškėlei klausimą, pats į jį atsakei, skatindamas vertinti geras programėles, tačiau pats to nedarai, vertini, ne darbą, o kūrėjo motyvaciją :]