Sveiki. Kai kokia nors mažai žinoma kompanija, pasaulyje neužimusi savo vietos, pristato išmanųjį, ar tai būtų flagmanas, ar biudžetinis variantas - man nesudaro jokio įspūdžio. Niekada dar nesu susidomėjęs "naujokais". Tačiau šiandienos dalyvis sukėlė milžinišką paklausą išmaniųjų telefonų rinkoje, o to apeiti aš tiesiog negalėjau, būtent todėl šiandien jums pristatau savo OnePlus One apžvalgą.
Geležis.
OnePlus One turi daug "arklio galių" po dangteliu. Tai jau kultu tapęs Snapdragon 801 lustas su 2.5Ghz veikimo dažniu, lygiai toks pats, kaip Samsung'o S5 versijoje, tarp kitko. 3GB operatyviosios atminties, 16 arba 64 gigabaitų atminties versijos, microSD kortelės, dėja, įdėti nepavyks, nes vietos jame neatsirado. Nuimamas dangtelis, tačiau neišimama baterija. SIM kortelės tipas - microSIM. Gigantiška, 3100mAh baterija. Geležis tikrai wow.
Dizainas.
Kaip jau daugelis žino, dizainas yra viena iš svarbiausių mano kriterijų. Čia šis išmanusis manęs nenuvylė, net labai nudžiugino. Atrodo elegantiškai, ir stilingai. Iš dizaino pakankamai išsiskiria, primena gal tik Oppo Find flagmanus. Dizainas labai traukia akį, dėmėsio skirta kiekvienai dalelei. Tai yra tikriausiai labiausiai man patinkantis išmaniojo telefono dizainas, kuris yra pagamintas iš plastiko. Kalbant apie jį. Plastikas čia ne veidrodinis, kuris atspindi viską, kaip tarkim iPhone 5C ar daugelyje Lumia telefonų, o matinis. Taip pat jis labai švelnus. Negaliu nusakyti žodžiais, bet telefonas yra tikrai labai švelnus prisilietimui, lyg kažkuo specialiai dar apdirbtas. Šis gražuolis yra kiek užapvalintas, todėl kraštuose yra labai plonas. Asmeniškai, dėl to man jį laikyti kiek nesaugu. Atrodo, kad jis tuoj iškris ar išslys, kadangi jis tikrai masyvus, nors ir sveria nedaug, kiek daugiau nei 160g.
Ekranas.
Labai džiaugiuosi, kad telefonas negavo Quad-HD (dar vadinamos 2K) rezoliucijos, kadangi jos tiesiog nereikia, o siurbia bateriją tai kai reikiant. Šiame telefone yra įmontuotas 5.5 colių FullHD ekranas, kuris yra pasakiškas. Spalvos gražios, matymo kampas platus, spalvos nesikeičia - žodžiu, čia dešimt balų. Vienintėlis dalykas, kurį pažymėsiu, tai, kad iPhone 5s yra ryškesnis ir daug maloniau matomas šviečiant saulei. Tačiau OnePlus su saulėtu oru susitvarko taip pat neblogai.
Programinė įranga.
Čia girti išmaniojo nenustosiu. Jame šiuo metu yra pasiekiama paskutinė Android versija 4.4.4 su sąsaja CyanogenMod 11S (yra OnePlus One versija ir su Color OS, bet aš jums net nepatarčiau į ją žiūrėti). Tai yra ta Android versija, apie kurią visą laiką svajojau. Paprasta, bet tuo pačiu ir funkcionali ir svarbiausia - labai labai greita. Nexus lygio greitis. Apie tokį greitį net dabartiniai flagmanai gali pasvajoti. Taip pat, CyanogenMod 11S yra sąsaja, turinti daugiausią funkcijų. Tai yra, jūs išmaniajame galėsite pakeisti praktiškai viską - pradedant nuo išvaizdos, baigiant mygtukų paspaudimų funkcija bei paišomais gestais ant užrakinto ekrano.
Kamera.
OnePlus One turi Sony pagamintą kameros sensorių, kuriame yra 13 megapikselių. 4K video, slow motion - visa tai yra ir jau tapo standartu. Fotografuoja kamera tikrai gerai. Geriau, negu iPhone 5s, bet ne žymiai. Šen bei ten išsiskiria. Tamsioje aplinkoje kamera striginėja. Panaši situacija buvo ir LG G2 telefone, tik ten buvo kur kas baisiau. Priekinė kamera 5MP ir ji tikrai labai gera. Asmenukių fanams tikrai tiks ir patiks. Trumpai ir aiškiai - kamera puiki, tačiau wow efekto nesudarė.
Privalumai.
• Kaina, kaina ir dar kartą kaina. 300$ už 16gb ir 350$ už 64gb versiją. Taip, jūs nesapnuojat. • Paišomi gestai užrakintame ekrane, bei galimybė jį atrakinti dvigubu lietimu - kodėl tai gerai? Nes veikia visada ir be priekaištų. • Žiauriai daug funkcijų. Tiesiog begalė. Pakeisti ir personalizuoti galima viską kiekvieno žmogaus poreikiams. • Didelis, "sultingas" ekranas. • Labai gražus ir elegantiškas dizainas. • Jokio logotipo priekyje (nu nors vienas susiprotėjo, kad tai bjauru). • Nuimamas dangtelis, ir jų yra oficialiai parduodama begalė. Kiekvieno skoniui, pradedant nuo plastikinių bei spalvotų, baigiant džinsiniais ir bambukiniais. • LED lemputė su galimybe pritaikyti mirksėjimo spalvą jūsų poreikiams (visada patikdavo). • Mygtukų išdėstymas tiesiog idealus. Lyg mano delną išmatavimams naudojo. • Galimybė pasirinkti tarp meniu mygtukų : jie bus arba ekrane (on-screen) arba sensoriniai po juo (capacitive). Ir tai yra pirmasis išmanusis su tokia funkcija. Kodėl kiti nesusiprotėjo? • Labai greitas. Dažnai sakau tai savo apžvalgose, bet šis tikrai greičiu išsiskiria. • Puikiai fotografuojanti tiek priekinė, tiek galinė kamera. • Telefono komplektacija buvo gražesnė, nei iPhone išmaniojo. Ir tai yra pirmas išmanusis, kuris jį pralenkė. Labai gražus įpakavimas, malonumas prasideda jau nuo išpakavimo. • Smulkmena, bet... Visada pametu SIM kortos išėmimo adatas. OnePlus dėžutėje, adata yra tokiame guminiame dėkliuke, ant kurios užkabintas žiedelis. Tokiu būdu, aš tą adatą užsikabinęs ant raktų ir galiu būti užtikrintas, kad dabar aš jos nepamesiu. • CyanogenMod ir greiti Android atnaujinimai!
Trūkumai.
• Nėra ausinių komplekte. Aš suprantu, kad už 300$ su kokybišku telefonu įmesti nekokybiškas ausines būtų absurdas, ir geriau to išvis nedaryti, bet, mes - vartotojai, pripratę matyti ausines! • Groja garsiai, tačiau nelabai kokybiškai. Ausinėse viskas ok - garsas puikus. • Kadangi mano rankos drėgnos, tai telefonas per pirmą naudojimo valandą "apsinešė" mano pirštų antspaudais. Gal aš per daug priekabus, tačiau iPhone 5s tai matėsi mažiau. • Kad šį telefoną nusipirkti, reikia pakvietimo. Ir tai yra didžiausias jo minusas. • Net ir gavę pakvietimą, užsimanę gauti išmanųjį, turėsite ilgai laukti, kol jį gausite, kadangi siuntimas užima kažkurią dalį laiko (priklausomai nuo jūsų gyvenamosios vietos). O tie, kas labai nori savo nuostabiojo, naujojo išmaniojo - žino, ant kiek tai nelengva. • Nėra vietos microSD kortelei. Perkam 64gb versiją ir bėdų nematom.
Baterija.
Kaip ir minėjau, gigantas turi taip pat gigantišką 3100mAh bateriją. Ir, kadangi telefonas turi daug "arklio galių", tai ir nerodo stebuklų, tačiau galiu jus užtikrinti, kad netgi jeigu jūs esate įkyrus ir aktyvus vartotojas, baterija ištikimai tarnaus jums iki jums einant miegot. Su mano vartojimu, per naktį palikdavau krauti su 15-40% baterijos. Ir čia be visokiausių "JuiceDefender" ir kitų resursus ribojančių bei bateriją taupančių aplikacijų.
Išvados bei asmeninė nuomonė.
Aš jums pasakysiu atvirai. Reikia imti. Nors jį gauti nelengva, tačiau yra jų pirkti internete, kad ir su paaukštinta kaina. Vistiek verta. Tikrai verta. Mano manymu, jis apeina ratu dabartinius flagmanus, ir būtent jis yra užkariavęs vietą mano kišenėje. Idealus išmanusis telefonas kokybės ir prestižo megėjams. Be jokių ginÄų - 10/10.