Sveiki, kaip pastebėjau, per du metus mano pertraukos mobiliojoje srityje šito forumo apžvalgų skiltis kiek paskurdėjo, ir trūksta kokybiškų apžvalgų geriems, ir kas svarbiausia - brangiems telefonams, kad žmonės galėtų objektyviai įvertinti ir išsirinkti kuo ilgesniam laikui tikrai neblogą išmanųjį. Tad drąsiai atgyvinkim šį reikalą, ir šiandien apžvalgų reinkarnaciją pradėsiu su nuosavu išmaniuoju, kurį turiu jau nuo pat pavasario - Samsung Galaxy S7.
• Dizainas
Jeigu esate pažįstami su S6 serijos Samsungu, turbūt pajausite lengvą "dežavu", nes čia viskas labai panašiai. Iš abiejų pusių stiklas, per briaunos metalinės, telefonas kiek suapvalėjo, kiek pagražėjo ir kameros išlindimas kiek sumažėjo. Taip - Samsung atrodo prašmatniai. Jį patogu laikyti, patogu naudoti, ir patogu nešioti. Ergonomiška prasme telefonas neprilygsta niekam rinkoje, net iPhone rankoje yra per slidus, per smulkus, o Edge versija visiškai nepatogi laikymui, nors ir atrodo gražiai.
• Specifikacijos
Anksčiau savo apžvalgose jus maitinau skaičiais. Dabar tie laikai, kai jų nereikia, nes čia - flagmanas. Todėl labai trumpai - dvi procesorių versijos (Samsung Exynos ir Qualcomm Snapdragon), abi pakankamai geros, todėl nesiplėsiu čia, galios per akis, užtenka viskam, 4GB RAM, kurių net šiais laikais Samsungui yra mažoka, nes interfeisas suvalgo virš pusės, yra mano be galo mylimas hibridinis SIM kortelės tipas, čia galite įdėti arba dvi nanoSIM korteles ir telefonas veiks kaip DualSIM, arba nanoSIM ir microSD kortelę iki 256GB talpos, kas iš tiesų įspūdinga, to mums labai trūko S6 versijoje.
• Ekranas
S7 ekranas yra QuadHD Super AMOLED. Rezoliucija įprasta Androido flagmanui - 2560x1440 pikselių. Dydis 5.1 colio, man tai yra normalus "telefoninis" dydis šiais laikais. Aš tiesiog pasakysiu trumpai ir aiškiai - tai yra geriausias ekranas šiuo metu rinkoje. Tarp visų mobiliųjų įrenginių. Ryškumas taip pat yra nerealus, saulėje matomumas - labai geras. Jau praeidami pro kokį Omnitel saloną galite pastebėti, kad net tolumoje esanti demo versija šio išmaniojo mirga savo spalvomis ir vilioja tiesiog užmesti akį.
• Programinė įranga
Šiuo metu S7 turi vis dar šeštos versijos Android - Marshmallow, ir tai yra kiek liūdnoka, kadangi spėju septinta Androido versija pareis kažkur prieš Kalėdas, žinant samsungą (nors aš nesu analitikas, gal aš klystu, ką, Samsung?). Tačiau! Šiuo metu esantis šeštas Androidas su samsungo interfeisu (UI) tiesiog skraido. Turiu telefoną nuo balandžio, esu jį tikrai apkrovęs savo reikmėm (o jų yra nemažai), ir jis pas mane niekada neužstrigo, niekada neteko perkrauti dėl kažkokio "gliuko" ir suabejoti telefono veikimu. Net nežinau ar apsimoka programinę dalį lyginti su iPhone, kadangi abi operacinės sistemos veikia tikrai greitai, ir korėjiečiai su savo programiniais ypatumais telefono nei kiek nesulėtino. Meniu labai aiškus ir gražus, nustatymai taip pat neprivers pasiklysti. Žodžiu - nežinau, net kur samsungui toliau tobulėti, nes dabar viskas labai gražiai nupoliruota.
• Kamera
S7 turi 12 megapikselių kamerą, su f/1.7 apertūra, optiniu stabilizavimu ir momentiniu autofokusu. Jei jums skaičiai nesuprantami - paaiškinsiu. iPhone 6s kamera gera, kai kam jinai labai gera. S6 ir S6 Edge+ kamera dar geresnė, o S7 - dar geresnė. Ji žiauriai greita, greit pasileidžia dvigubu Home mygtuko paspaudimu net jei telefonas užrakintas, fokusuoja greičiau nei iPhone išmarketinguotas "focus pixels", ir tamsoje taip pat rodo nuostabius rezultatus, labai panašius, kaip Nexus 6P. Aš išbandžiau visus šių metų jau prekyboje esančius flagmanus, ir nei vieno telefono kamera negalėjo prilygti šiai tiek foto, tiek video filmavimu. Ar galėčiau teigti, kad S7 turi geriausią rinkoje kamerą? Drąsiai. • Baterija
Tai jūs jau turbūt galvojat, kad aš esu "Samsung fanboy" ir kiekvieną telefono kriterijų garbinsiu? Taip nebūna. S7 turi 3000mAh talpos bateriją, ir kai pirkau S7 (keičiau iš iPhone 6s), man sakė - nu va, dabar pas tave bent gerai laikantis telefonas bus, nes savo iPhone aš kroviau maždaug vakare, nes iki dienos galo jis su mano naudojimu neišgyvendavo. S7 baterijos tarnavimo laikas yra ne tragiškas, bet tikrai blogas! Čia yra tas minusas, dėl kurio aš šį telefoną keisiu į didesnį greitu metu, nes aš kraunu savo telefoną 2/3 kartus per dieną. Aš niekada nenaudoju baterijos taupymo funkcijų, man tai yra telefono resursų ribojimas, kurie mane nervina. Juk perku galingą telefoną. Ir be šitų funkcijų, naudojant telefoną pilnu pajėgumu, jis greit nudusta. Aš ryte atsikeliu, guliu vonioje, skaitau tviterį (o taip, jis juk ir vandeniui atsparus) kokį pusvalandį, išlendu, pažaidžiu kelis Hearthstone match'us ir mano telefonas jau su 70%. Seriously? Taip pat S7 turi greitą pakrovimo technologiją, kuri man nifiga negreita, nes nuo nulio iki šimto pakrauna per dvi valandas. Man čia nėra greitai, todėl pvz jei važiuoju automobilyje, visada pastatau jį krauti. Ir kai lieka 40%, man jau prasideda paranoja, nes aš žinau, kad po valandos aš jau galiu būti be ryšio, kas, na, pripažinkim, yra tikrai tragedija. Kartą bandžiau naudoti energijos taupymo funkcijas, bet tada telefonas tiesiog grįžta iki S4-S5 lygio ir juo naudotis nebemalonu. Bad boy, Samsung, laukiam patobulėjimo šioje srityje.
• Kodėl jį verta pirkti?
• Jis gražus, vienas gražiausių ir ergonomiškiausių išmaniųjų rinkoje. • Jis greitas, nestringa, nelagina, nekaista iki nepatogių lygmenų. • Turi piršto antspaudo skaitiklį, kuris yra greitas, nors ne tiek greitas kiek iPhone 6s modelyje, tačiau jis tikslesnis. • Korpusas monolitinis ir tvirtas. Nenaudoju dėklų, turiu tik du įbrėžimus per visą laiką. O telefonas matęs gyvenimo. • Hibridinis SIM kortelės slotas. • Ekranas. Ugh.. • Kamera. Ugh, agh.. • Yra sertifikuotas IP68 atsparumui nuo dulkių ir vandens. Trumpai tariant - maudytis su juo galite bet kokiame vandens telkinyje iki pusvalandžio. Asmeniškai išbandyta, filmavau virš ir po vandeniu. Neapsakomi įspūdžiai. • Patogus ir nestrigdantis telefono interfeisas. • Tikrai gera ryšio kokybė, gaudo ryšį ten, kur kai kurie su tuo nesusitvarko.
• Kodėl jo neverta pirkti?
• Baterija. Tik pagalvojus apie S7 trūkumus iškart niežti paminėti šį. • Nors Samsungas jau pakilo iš pelenų, jo išmanieji vis dar nuvertėja labai greitai. Nusipirkę šį išmanųjį jo išleidimo metu (700€+), jūs pasinaudoję pusmetį jį parduosite vos ne perpus pigiau, ir tai, jeigu būklė ideali. • Dinamikas. Tikrai prastas. Ne tragiškas, bet mes norim šiek tiek kokybės už mūsų pinigus! • Kraunasi greitai, pagal Samsungą, o pagal mane - lėtai. Ypač kai tokia baterija. • Kalbant apie krovimąsį - kur USB Type C? • Samsung klaviatūros teksto nuspėjimas. Anglų kalba jis idealus, bet lietuvių? Pačioje pradžioje man pradėjo siūlyti kažkokius kitų žmonių žodžius, kurių niekada nenaudojau savo žodyne, pavyzdžiui, kas labai įsiminė, parašęs "Nenaudoti tleefnoai", man samsung ištaisė į "Nenaudoti automobilių priedai". Ką?
• Asmeninė nuomonė ir įvertinimas.
Taigi. S7 korėjiečių technologinį gigantą tikrai stumia į priekį. Tai vienareikšmiškai vienas geriausių išmaniųjų šiuo metu, net po Note 7 ir iPhone 7 pristatymo, kuris manau bus aktualus labai ilgą laiką dėl savo ekrano ir kameros kokybės, kuri pradžiugins net įkyriausius. Taip pat telefonas gražus ir labai patogus, kas man asmeniškai nemažai reiškia eksploataciniame periode. Labai ačiū už beveik idealų išmanųjį su beviltiška baterija. Duodu 9/10, well played.
Ačiū kad skaitėte mano litanijas, taip pat artėja iPhone 7 ir Note 7 apžvalgos. Čia buvo iLT, iki pasimatymo.